tips voor hout

Net als alle andere natuurlijke materialen heeft hout regelmatig onderhoud nodig. Om hout te beschermen tegen vuil en invloeden van buitenaf zijn werkzame reinigers en lotions onontbeerlijk. Als vuistregel geldt: hoe natuurlijker het hout verwerkt is, hoe natuurlijker ook de onderhouds- en reinigingsproducten dienen te zijn. 

We adviseren om houten meubelen wekelijks af te stoffen met een droge, pluisvrije doek. Gemorste vloeistoffen direct verwijderen.
Minimaal 2 x per jaar een grondige reinigingsbeurt met de juiste Silvapur® reiniger en lotion. 


Beter voorkomen dan genezen!
Zet harde voorwerpen niet zomaar op tafel. Gebruik onderzetters of viltjes.

Voorkom krimp en brandschade!
Hete pannen, grill- of fondueplaten niet op het tafelblad plaatsen. Zorg voor een krasvrije en hittebestendige bescherming.

Voorkom kringen!
Zet geen natte voorwerpen op tafel. Deze kunnen vlekken veroorzaken die niet meer te verwijderen zijn. Let ook op druppels die langs karaffen of flessen naar beneden lopen.

Pas op met rubberen dopjes!
Veel huishoudelijke apparaten worden van rubberen beschermdopjes voorzien. In sommige gevallen kunnen kleurstoffen uit deze dopjes in het hout migreren. Deze vlekken zijn niet meer te verwijderen. Gebruik daarom liever viltjes.

Verwarming
Teveel warmte is schadelijk voor alle meubelen. Daarom houten meubelen nooit te dicht bij warmtebronnen plaatsen.

Luchtvochtigheid
Zorg voor een gezond leefklimaat voor mens, dier en meubel. Voor woonkamers wordt een luchtvochtigheid van 45-55% geadviseerd, de ideale temperatuur ligt tussen de 18-22 graden Celcius.

© 2017 - 2024 Label | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel